Vi lever idag i en värld som är översköljd med patogener i form av sjukdomsalstrande bakterier, virus och svampar som konstant muterar för att undgå de antimikrobiella medel som utvecklas för att bekämpa dem.

Dessa patogener och deras mest envisa mutationer kan spridas snabbt i samhället och orsaka många sjukdomar. De kan beröra alla levande organismer och påverka människor, djur och växlighet, ja hela vår planet och våra ekosystem. De kan attackera hela vår omvärld och de skiljer inte på våra hem och arbetsplatser. Det skapar smittspridning på våra kontor, skolor, sjukhus, fabriker och i alla offentliga miljöer. De sprider sig när vi reser med tåg, buss eller flyg och de kan resultera i utbrott av sjukdomar som kan vara alltifrån milda till allvarliga och ibland även dödliga.

Vissa patogener som t.ex SARS-CoV-2 / Covid-19 kan vara dödligt, särskilt för riskgrupper i vårt samhälle som äldre människor, nyfödda barn samt människor med nedsatt immunförsvar eller andra sjukdomstillstånd som utgör en riskfaktor. Vi har alla en omsorgsplikt att skydda dessa utsatta i samhället.

Vi på Cima Nordic AB samarbetar med de främsta tillverkarna och produktutvecklarna för att kunna tillhandahålla specifika produkter för att kunna hantera de allt större problemen med farliga patogener. Vi vill göra det på ett miljövänligt och hållbart sätt som möjligt för att försöka undvika att skada oss  människor, djur eller vår planet. Våra produkter tillverkas i Europa.

Vårt mål är att försöka bidra till att minska den allt  mer ökade smittspridningen i vårt samhälle av farliga patogener och dessutom samtidigt förhindra de nya som kan uppstå i framtiden. Våra produkter används idag bl.a inom hälso – och sjukvård, skolor, hotell och restaurang, mat- och dryckeshantering, sport- och fritidsanläggningar, militär- och försvar, jordbruk, marinindustri, veterinärvetenskap samt många fler.